Sam skończyłem studia kilka lat temu i wiem, że zupełnie nie przystosowują do życia. Uczą teori sprzed wielu lat. I tylko nudnych teori, których i tak nie potrafimy wykorzystać. Stąd też ta powyższa rada kolegi.
Odp 1: Przeważnie napisane jest jaka wiskotyczność oleju jest zalecana 46, 100 ... I tyle. Ilosć w tabelach to ilość w układzie .... lub sprężarce - zależy jaka tabela :-)
Odp 2: Nieraz się łączy przewody taką skuwką, ale przeważnie wymienia sięcały rozkręcany odcinek. Ale to wszystko zależy jakimi narzędziami się dysponuje.
Odp 3: hm... a nie wyleje się przy transporcie? mimo zaślepek. Ale nie wiem.
Odp 4: W niektórych modelach samochodów. I tu chodzi o specjalne połączenia odcinków przewodów - ale to nie w/w zakuwki.
Rada 1: Zdobądź wiedzę empirycznie. Popracuj nawet za darmochę w jakimś zakładzie. Usmaruj ręce a to zaowocuje w przyszłości.
Powodzenia
Odp 1: Przeważnie napisane jest jaka wiskotyczność oleju jest zalecana 46, 100 ... I tyle. Ilosć w tabelach to ilość w układzie .... lub sprężarce - zależy jaka tabela :-)
Odp 2: Nieraz się łączy przewody taką skuwką, ale przeważnie wymienia sięcały rozkręcany odcinek. Ale to wszystko zależy jakimi narzędziami się dysponuje.
Odp 3: hm... a nie wyleje się przy transporcie? mimo zaślepek. Ale nie wiem.
Odp 4: W niektórych modelach samochodów. I tu chodzi o specjalne połączenia odcinków przewodów - ale to nie w/w zakuwki.
Rada 1: Zdobądź wiedzę empirycznie. Popracuj nawet za darmochę w jakimś zakładzie. Usmaruj ręce a to zaowocuje w przyszłości.
Powodzenia
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY