Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

montaż małej chłodni

20 Odpowiedzi, 24038 Wyświetleń

mn27

2010-04-27, 19:30:53
Zaawansowany użytkownik
witam moja branża to mniejsze urządzenia chłodnicze typu lodówki lady chłodnicze i trafiło sie u znajomego zamontować chłodnie tak więć z taką komorą nie mniałem często styczności więc proszę o wyrozumiałość. juz kiedyś pytałem gdzie umieścić agregat czy we wnątrz lokalu czy na zewnątrz tak jak mówiliście starzy chłodniarze posłuchałem sie was i dałem na zewnątrz choć było to bardziej skomplikowne poniważ dluzsza odległość dwie ściany itp. ale sobie z tym poradziłem wszystko juz wisi.Teraz jestem na etapie automatyki i sterowania.
Mam teraz inne pytanie chłodnia 15 m3 ma mieć ok.5 stopni C na plusie sterownik taki jak poniżej link z instrukcją obsługi
(...)
i pytanie są w zestawie dwie czujki czarna krótsza ok 1m. i siwa ok2m. nie wiem dokładnie która jest która do temp.komory która do temp.parownika
i jak je podpiąć czy tak jak na schemacie dwa przewody pod 4 i czarny pod5 a siwy pod6? a wentylatory przy parowniku dać pod 12 i 13 a co z 11?
I jeszcze jedna sprawa jak ten sterownik zaprogramować czy on jest już zaprogramowany głownie mi chodzi o odszranianie (parownik tylko z wentylatorami) na ile czasu zaprogramować odszranianie i co jaki czas ? i jaką temp końca odszraniania ustawić . dzieki
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa