mg napisał(a):mg nieobraż się ale co ci da puszczenie rurociągu na spręzarce która ma wyjście na zaworze kątowym 10 a ty dasz 12 Sumienie dla podwyższenia morale? Nie bo przepustowość tego zaworu ogranicza nam wydajność bez względu na przewymiarowany rurociąg.Strawiam zależność dania mniejszego przekroju rurociągu ssawnego celem zwiększenia przepływu par czynnika w zależności że sprężarka znajduje się w pip wyżej od parownika bądż chłodnicy.R-40 napisał(a):Sugeruj się średnicą przyłączeń przy agregacie.Np co ci da że przyłącze tłoczne będzie na zaworze kątowym fi -16 a ty dasz fi 18.Programy pomagają na etapie projektowania instalacji,A nigdy odwrotnieA to niewiedziałem aby się sugerować średnicą przyłączy. To po kiego te programy, tabele?
Zapomniałem napisać dlaczego .......celem lepszego powrotu oleju do sprężarki z powodu zmniejszenia przekroju ssania i zwiększenia szybkości par zasysanych co skutkuje skutecznym powrotem oleju.Jako demagogja i r 12 podawałem przykłady chłopskiego zrozumienia tematu na odkurzaczach.Czym większa rura na ssaniu odkurzacza tym więkkszy problem z jej wciągnięciem przy tej samej wydajności odkurzacza i wagi i objętości papierka.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY