Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

co jest grane???? lód w jednostce wewnętrznej???

30 Odpowiedzi, 44483 Wyświetleń

quatrek

2007-07-17, 08:59:06
Nowy użytkownik
witam ponownie
panowie proszę o diagnozę. klima typu split po montażu chodziła bezproblemowo i idealnie przez dwa tygodnie i nagle zaczęło kapać z jednostki wewnętrznej. myślałem że to problem z odprowadzeniem skroplin a tu niespodzianka. skroplinki sobie ładnie kapią a po otwarciu osłony jednostki wewnętrznej zobaczyłem lód na wymienniku. wyłączyłem ją i odmroziłem po załączeniu przez całą dobę znowu było idealnie 7 st. na wylocie przy upałach i znowu to samo coraz słabiej dmucha i skraplacz w jednostce wewnętrznej zachodzi lodem. ogólnie objawy są takie że połowa skraplacza jednostki wew. jest zimna (i na tej połowie powstaje lód) a druga połowa jest ciepła, i jeszcze jedno przy jednostce zewnętrznej szronieje cienka rurka od cieczy.
co to może być??????
zamontowałem już kilka splitów w tym roku otworzyłem i zarejestrowałem firme wszystko do tego momentu szło dobrze a tu niespodzianka . zawsze robie próżnie i postępuje zgodnie z zasadami.
proszę o pomoc
pozdrawiam
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa