Tadeusz4321 napisał(a):kokolino napisał(a):Dziękujhe za zainteresowanie moim problemem.Rewelacja,jeżeli tyle wyciagneli oleju z układu.....Szczerze nie podoba mi sie to. 15 ml 20 to wszystko co mozna wyciągnąć podczas serwisu klimki
Tak układ chłodzi i to bardzo dobrze. Ciśnienia które były sprawdzane po ładowaniu (wymianie) gazu były prawidłowe. Tak bynajmniej powiedział mi człowiek który to robił. Gaz był wpuszczony w ilości takiej jaką przewiduje producent tj. 650 czy 750 gram plus ok 25-40 ml oleju gdyż tyle go zleciało po odciągnięciu gazu. Gaz nie dochodzi do czujnika który załącza drugi bieg elektrowentylatora na chłodnicy (pierwszy bieg się załącza w momencie załączenia się sprzęgła na sprężarce). Jest to ponoć czujnik po stronie wysokiego ciśniea. W sumie jestem mechanikiem ale z układami klimatyzacji nigdy nie miałem doczynienia. A może poprostu jest coś zapchane i dlatego ciśnienie nie wychodzi z krućca?
Nie wiem może źle się wyraziłem w swoim poście. To 15-20ml to nie była jakaś wymiana oleju tylko normalnie pojechałem na sprawdzenie ciśnień i ilości gazu. Auto uzytkowałem dwa lata i dlatego pojechałem aby sobie sprawdzić. Koles co to robił to mi powiedział że oleju uzupełnia się tyle ile go się ściągnie z gazem.
A mógłby Pan bardziej rozwiąc myśl "Szczerze nie podoba mi się to."
Pozdrawiam.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY