Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Przeróbka klimatyzatora split na multi split

34 Odpowiedzi, 44422 Wyświetleń

BMW

2010-08-24, 10:03:07
Nowy użytkownik
Odp dla: Banita
Układu jednostek wewnętrznych względem jednostki zewnętrznej nie mogę zmienić. Nie mam też zastosowanej regulacji skraplania. Całość opiera się na oryginalnych jednostkach bez przeróbek. Aby 2,6 kW nie wpływało zbyt negatywnie na kompresor pracuje zawsze na maksymalnym nadmuchu. Myślę w przyszłości, o ile wcześniej nie kupię jednostki zewnętrznej typu multi, zastąpić ją nową jednostką wewnętrzną 3,5kW. Na dzień dzisiejszy zastanawiam się nad regulacją na ssaniu dla jednostki 2,6kW.
Korci mnie jednak inna przeróbka - tym razem dotycząca jednostki zewnętrznej. Myślę o wpięciu sprężarki 3,6kW równolegle do 5kW. Sprężarka 3,6kW pracowała by tylko przy załączonej jednej jednostce zewnętrznej 2,6 kW. Przy załączonych 2 lub 3 jednostkach zewnętrznych pracowałaby sprężarka 5kW.

Odp dla Alpak:
Tak, 3,6kW mnie też zastanawia, ale przyczyna jest jak mi się wydaje dość prozaiczna - jak sprawdzę to dam znać. Miałem mało czasu na przeróbkę i nie chciałem zbyt mocno zdemolować obudowy, aby w przypadku niepowodzenia powrócić do normalnego używania tej jednostki przenośnej. Najprawdopodobniej przy montowaniu obudowy za mocno podgiąłem rurkę ssania i przepływ jest ograniczony.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa