barbie napisał(a):to żaden fachowiec .Ty barbie jestes nidorozwinięty albo rozkojarzony. Od początku wątku pisałem że jestem laikiem (jeśli rozumiesz o czym piszę). Teraz do innych czytających ten wątek. Nie udało mi się z budową PC. Dlaczego? Niestety sprawdziły się moje podejrzenia że każdy fachowiec ma swoją filozofię tworzenia układów chłodniczych. Znalazłem sześciu chętnych do budowy PC. Niestety rozrzut propozycji i projektów był tak szeroki, że mojej LAICKIEJ, czyli niewtajemniczonej, zaczerpniętej w wiekszości z książek o chłodnictwie na poziomie średnim i wyższym wiedzy nie starczyło na roztrzygnięcie tego dylematu. Wybrałem PC PW francusko-japońskiej kooperacji i jestem b.zadowolony. Teraz gwoli wyjaśnienia: nie ujawniałem zamiaru zlecenia budowy układu chłodnikowi ponieważ chciałem najpierw nabrac rozeznania w kwestii projektu. W jednym z postów napisałem że DZ będzie w wodzie, w zalewie. To nie jest prawda. Niedaleko mojego domu przepływa spora rzeczka i ją chciałem zaprząc do ogrzewania. Co do R22, to o jego wycofaniu z użycia uświadomił mnie barbie, ale z nim z wiadomych względów nie chciałem polemizowac. Dalej twierdzę że projekt i poskładanie dowolnej PC dla domu jednorodzinnego zamknie się w 10 tyś. zł. Jest jeszcze parę rzeczy o których mógłbym napisac, ale kończę, bo na szczęście ten etap mam za sobą. W domu ciepełko
Za wszystkich którzy próbują ominac zmowę cenową dotyczącą pomp ciepła trzymam kciuki. Dziękuję i wszystkiego dobrego.Dodam na koniec: nie polecam instalatora [...] i firmy z którą akurat jest związany (teraz " [...]").
Powód: przede wszystkim nieterminowość i niesłowność.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY