Nie udało mi się kupić tego co chciałem, bo brakło mi czasu... i dobrze wręcz zaje...fajnie.
Pojechałem zobaczyć jaką sprężarką dysponuje, bo dostałem ją i nawet nie miałem czasu zajrzeć do pudełka...
Pierwsze wrażenie: ok króćce pospawane, maiła być azotem napełniona jak odbierałem... i w 100% sprawna...
ogólny stan techniczny: wizualnie dobry, agregat bez obudowy, a pomalowany na czarno... ale rdza się już zaczyna pojawiać... odkręcenie zaślepionego króćca i porażka... pusto, czy odpali zobaczę jutro, ale ta rdza na gwintach mnie martwii... aparat rozruchowy widzę że raczej w rozsypce... miałem mało czasu i nie podłączałem, bo pośpiech to zły doradzca.Ale jest jedna świetna wiadomość: agregat ma zamontowany fabryczny zbiornik ciekłego czynnika, który oczywiście przerobię, przepuszcze tłoczenie w środku (ma około 1l) idealnie pasuje
Już byłem bardzo zadowolony.... ale zacząłem spisywać dane sprężarki i tu pojawił się problem... to sprężarka na R-12, a nie jak mi powiedziano R-404...
Zastanawiam się na jakich parametrach będzie pracował ten mój układ odzysku R134A?
Czy ta sprężarka się nada... jeśli w ogóle uda mi się ją odpalić.
Załączam kartę katalogową i czekam na opinie.
Pojechałem zobaczyć jaką sprężarką dysponuje, bo dostałem ją i nawet nie miałem czasu zajrzeć do pudełka...
Pierwsze wrażenie: ok króćce pospawane, maiła być azotem napełniona jak odbierałem... i w 100% sprawna...
ogólny stan techniczny: wizualnie dobry, agregat bez obudowy, a pomalowany na czarno... ale rdza się już zaczyna pojawiać... odkręcenie zaślepionego króćca i porażka... pusto, czy odpali zobaczę jutro, ale ta rdza na gwintach mnie martwii... aparat rozruchowy widzę że raczej w rozsypce... miałem mało czasu i nie podłączałem, bo pośpiech to zły doradzca.Ale jest jedna świetna wiadomość: agregat ma zamontowany fabryczny zbiornik ciekłego czynnika, który oczywiście przerobię, przepuszcze tłoczenie w środku (ma około 1l) idealnie pasuje
Już byłem bardzo zadowolony.... ale zacząłem spisywać dane sprężarki i tu pojawił się problem... to sprężarka na R-12, a nie jak mi powiedziano R-404... Zastanawiam się na jakich parametrach będzie pracował ten mój układ odzysku R134A?
Czy ta sprężarka się nada... jeśli w ogóle uda mi się ją odpalić.
Załączam kartę katalogową i czekam na opinie.
NO
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY