Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaką stację odzysku wybrać?

60 Odpowiedzi, 70866 Wyświetleń

bxz

2011-10-25, 19:48:32
Zaawansowany użytkownik
Nie udało mi się kupić tego co chciałem, bo brakło mi czasu... i dobrze wręcz zaje...fajnie.
Pojechałem zobaczyć jaką sprężarką dysponuje, bo dostałem ją i nawet nie miałem czasu zajrzeć do pudełka...
Pierwsze wrażenie: ok króćce pospawane, maiła być azotem napełniona jak odbierałem... i w 100% sprawna...
ogólny stan techniczny: wizualnie dobry, agregat bez obudowy, a pomalowany na czarno... ale rdza się już zaczyna pojawiać... odkręcenie zaślepionego króćca i porażka... pusto, czy odpali zobaczę jutro, ale ta rdza na gwintach mnie martwii... aparat rozruchowy widzę że raczej w rozsypce... miałem mało czasu i nie podłączałem, bo pośpiech to zły doradzca.Ale jest jedna świetna wiadomość: agregat ma zamontowany fabryczny zbiornik ciekłego czynnika, który oczywiście przerobię, przepuszcze tłoczenie w środku (ma około 1l) idealnie pasuje Smile Już byłem bardzo zadowolony.... ale zacząłem spisywać dane sprężarki i tu pojawił się problem... to sprężarka na R-12, a nie jak mi powiedziano R-404...
Zastanawiam się na jakich parametrach będzie pracował ten mój układ odzysku R134A?
Czy ta sprężarka się nada... jeśli w ogóle uda mi się ją odpalić.
Załączam kartę katalogową i czekam na opinie.
NO
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa