Witam serdecznie.
Pytanie jak w temacie. Stawiamy małą chłodnię, która ma służyć do w procesie peklowania mięsa. Pomieszczenie o wymiarach 3m/1,5m/2,5m, czyli 11,25m3.
W pomieszczeniu powinna panować temperatura 3 stopnie. Ściany są w tej chwili z pustaków zrobionych ze szlaki, ale zamierzamy wszystko obłozyć styropianem i otynkować. Do chłodni będą drzwi otwierane nie częściej jak 1 raz na 2 dni na moment w celu sprawdzenia procesu peklowania.
Potrzebuję informacji jaki sprzęt najlepiej wykożystać. Nie mamy doświadczena z chłodniami, agregatami itp. dlatego potrzebujemy konkretnych danych takich jak marka, ewentualnnie jakieś inne dane jak moc zebyśmy wiedzieli o co pytać.
Z góry serdeczne dzięki za pomoc.
edit:
Mamy tez możliwość zmniejszenia wysokości pomieszczenia do 2m.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-03-17, 13:13:06 przez wiola2711.)
Pytanie jak w temacie. Stawiamy małą chłodnię, która ma służyć do w procesie peklowania mięsa. Pomieszczenie o wymiarach 3m/1,5m/2,5m, czyli 11,25m3.
W pomieszczeniu powinna panować temperatura 3 stopnie. Ściany są w tej chwili z pustaków zrobionych ze szlaki, ale zamierzamy wszystko obłozyć styropianem i otynkować. Do chłodni będą drzwi otwierane nie częściej jak 1 raz na 2 dni na moment w celu sprawdzenia procesu peklowania.
Potrzebuję informacji jaki sprzęt najlepiej wykożystać. Nie mamy doświadczena z chłodniami, agregatami itp. dlatego potrzebujemy konkretnych danych takich jak marka, ewentualnnie jakieś inne dane jak moc zebyśmy wiedzieli o co pytać.
Z góry serdeczne dzięki za pomoc.
edit:
Mamy tez możliwość zmniejszenia wysokości pomieszczenia do 2m.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY