I nic kolega nie wymyślił tutaj nowego stosuje ten system już kilka lat. Ale niestety jego efekty są mizerne. U mnie woda leje się rura 1" na odległość około 1,5 m od wylotu. Wyobraźcie sobie jaka to jest ilość wody przelanej. Oczywiście większość wraca do drugiej studni. U mnie wymiennikami są nagrzewnice 48kW i całóść pomiędzy piecem jest przełączane za pomocą elektrozaworów. A co z woda która się wykrapla na wymienniku?
I teraz pytanie do wszystkich (po to sie tutaj zarejestrowałem) Zamiast tej wody ze studni potrzebuje coś takiego jak : parownik,sprężarka , skraplacz i zbiornik 1000l wody aby ją wpuścić w ten obieg. Jak się za to zabrać jestem laikiem jednak potrzebyje kilku informacji aby sie nie dac wywieść w pole jak kiedyś przy budowie chłodni.
Jest jeszcze jedna możliwość mobilny klimatyzator o mocy 15-20kW (chłodniczej) warunek skraplacz musi być chłodzony wodą przepływającą przez niego. Całość ma być wstawiana do pomieszczenia które należy wychłodzić
I teraz pytanie do wszystkich (po to sie tutaj zarejestrowałem) Zamiast tej wody ze studni potrzebuje coś takiego jak : parownik,sprężarka , skraplacz i zbiornik 1000l wody aby ją wpuścić w ten obieg. Jak się za to zabrać jestem laikiem jednak potrzebyje kilku informacji aby sie nie dac wywieść w pole jak kiedyś przy budowie chłodni.
Jest jeszcze jedna możliwość mobilny klimatyzator o mocy 15-20kW (chłodniczej) warunek skraplacz musi być chłodzony wodą przepływającą przez niego. Całość ma być wstawiana do pomieszczenia które należy wychłodzić
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY