elukasz napisał(a):No niestety miało być tanio nie jest tanio.
Jak zawsze -nie ma nigdy wyjątkowych okazji -chyba, że ktoś sprzedaje pilnie dorobek życia żeby mieć na leki i życie ratować -inaczej wyjątkowa okazja zawsze znaczy, że gdzieś jest haczyk...
elukasz napisał(a):Teraz muszę to wyprostować. Ja sądze ( nie czytałem jeszcze gwarancji ) że skoro mówią, że za ten ubytek nie odpowiadają (w ramach gwarancji) to jest tam odpowiedni zapis jaki sobie dodali. Wieczorem to sprawdzę.
jeśli montowali -to powinni dać gwarancję NA CAŁOŚĆ. W szczególności na szczelność rur które położyli. Jedyny wyjątek -to jeśli sam sobie klimę kupiłeś w markecie a ktoś ją jedynie podłączał -wtedy zawsze jest problem po czyjej stronie leży wina -wadliwy klimatyzator czy wada montażu... jeśli kupowałeś klimę w firmie montującej ustawowy rok odpowiadają za całość. I nie ma czegoś takiego jak zużywanie się czynnika -jeśli dobrze zrobili a urządzenie sprawne to raz nabite i 20 lat starczy -prędzej coś padnie w urządzeniu niż samo się ulotni... ma być szczelne i nic nie ubywać. a r407 się nie powinno dobijać -zwłaszcza jak więcej brakuje -tylko wymienia się czynnik -odciąga resztki starego i wpuszcza NA WAGĘ odpowiednią pełną porcję nowego świeżego z butli.
elukasz napisał(a):Z tą firmą były problemy od początku ( kabel 3 żyłowy zasilający przedłużony 2 żyłowym bez uziemienia,a to ewidentny błąd w sztuce i o kryminał się prosi -grozi porażeniem prądem. -Poproś o uprawnienia SEP (elektryczne) -powinni się okazać
elukasz napisał(a):Jedynie co mogę dodać to przestrogę przed tanimi firmami.
ano...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY