Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wybór klimatyzacji...

10 Odpowiedzi, 10208 Wyświetleń

m1979

2007-10-24, 09:09:16
Nowy użytkownik
Witam!

Na początku podziękowania za profesjonalne forum - sporo się dowiedziałem na temat klimatyzacji. W związku z tym mam jeszcze kilka pytań i dylematów,

Otóż szukam klimatyzacji do malutkiego pokoju w bloku (ok 12m2). Ponieważ jest też drugi taki pokój, interesowałoby mnie rozwiążanie przenośne.

1. Wyczytałem baaardzo dużo negatywnych opini dot. zwykłych przenośnych: że są głośne, mało wydajne, uciążliwe... wiele osób narzekało na konieczność opróżniania wody co... 4 h... Ale znalazłem takie oto urządzenie: Ruby 3400, który posiada fajną zabudowę do okna oraz odprowadzanie skroplin na zewn.
Czy znacie inne urządzenia podobnie działające? Pytałem tez na allegro jednego sprzedawce co miał w ofercie Zibro i napisał, że "Przy normalnej pracy klimatyzatora nie ma potrzeby częstego opróżniania zbiornika"... ile w tym prawdy?

2. Czytałem też że przy takich przenośnych, ludzie mówili, że czasami... mieli jeszcze cieplej, ze względu na cyrkulację powietrza... czy w tak małym pokoju należy o tym myśleć (lekko uchylone okno z rurą)

3. Split przenośny - np. Zibro czy Fral - jakie opinie? Czy tam jest problem ze skroplinami? Jak sie montuje urządzenie zewnętrzne...

4. Czy uważacie, że warto kupić klimę teraz zimą czy czekać na promocje wiosenne...

Uffff... to wszystko i z góry dzięki za rady!
Mariusz
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa