no i kielich "dziadkową" zazwyczaj wychodzi znacznie lepszy niż na wszelkich listwowych...
listwowe sprawdzają się jeśli rurka jest dobrej jakości, miękka z dość grubą ścianka... i łatwy dostęp... bo łatwo powodują porowatości kielicha -stożka... lub nawet pekanie rurki.
dziadkowa -nawet na kiepskiej rurce zrobi ładny stożek... sprzęgło pół obrotu -wysprzęglić -dwa obroty dogładzania -sprzęgło -pół obrotu... wysprzeglić dwa obroty... itd... i stożek jest jak lustro...
palce jakoś automatycznie obsługują sprzęgiełko w takim rytmie...
mam dziadkową od około 18-stu lat. kupiłem już używaną.
nadal doskonale działa. nie wiem ile w sumie ma lat... na pewno sporo ponad te 18cie... dobrze pełnoletnia.
jest świetna.
listwowe sprawdzają się jeśli rurka jest dobrej jakości, miękka z dość grubą ścianka... i łatwy dostęp... bo łatwo powodują porowatości kielicha -stożka... lub nawet pekanie rurki.
dziadkowa -nawet na kiepskiej rurce zrobi ładny stożek... sprzęgło pół obrotu -wysprzęglić -dwa obroty dogładzania -sprzęgło -pół obrotu... wysprzeglić dwa obroty... itd... i stożek jest jak lustro...
palce jakoś automatycznie obsługują sprzęgiełko w takim rytmie...
mam dziadkową od około 18-stu lat. kupiłem już używaną.
nadal doskonale działa. nie wiem ile w sumie ma lat... na pewno sporo ponad te 18cie... dobrze pełnoletnia.
jest świetna.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY