Słuchajcie, Chłodnia pracowała prawidłowo do póki nie zepsuł się regulator, a właściwie jego przekaźnik, trzeba było tyrpnąć, żeby zaskoczył agregat. Przyszli fachowcy i powiedzieli, że ciężko taki załatwić a nie naprawia się takowych bo z kąt części. Nie wnikałem już w to poprosiłem o nowy regulator, więc zamontowali nowy regulator, ustawili go na czujkę komory 1-3 stopni. Od tego czasu chłodnia jakby zaczęła częściej się załączać i parownik jakby był trochę bardziej gorętszy, w komorze wydawać by się mogło, że jest zimno. Więc tak zostało, ale po kilku interwencjach dziewczyn tam pracujących (problemy z trzymaniem świeżości wędlin) postanowiłem wsadzić tam dwa termometry, wcześniej tego nie zrobiłem bo byłem przekonany, że to co na regulatorze to to samo mam w chłodni, jednak się myliłem, na regulatorze normalnie spada pomiędzy 1-3 stopnia natomiast na termometrach mam 10 stopni, więc cholera wie czy regulator zepsuty, bo niemożliwym jest żeby dwa termometry się myliły. Chłodnia ma ok 7 lat. mam ją od nowości. i żadnych problemów odkąd wymieniłem regulator nie miałem.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Eliwell EWPlus961
21 Odpowiedzi, 18017 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY