Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaką stację odzysku wybrać?

60 Odpowiedzi, 70806 Wyświetleń

bxz

2011-10-25, 21:13:35
Zaawansowany użytkownik
Tu się muszę nie zgodzić: ona tylko na R134a będzie szła, bo takie założenia, agregat z przyszłym odolejaczem już mam. Zamierzam odpalić na tej sprężarce, zbudować wymiennik, przetestować separator etc. w moim przypadku to nauka, wcale nie potrzebuje lepszej by przetłaczać czynnik z butli do butli... A jak już będę wiedział co i jak to podejmę decyzję: czy bezolejowa stacja do tego i karter sprężarki przerobie na oddolejacz-parownik, a obecny za separator sprężarki... a sprężarkę kupię nową, jeśli już się zorientuje czy chce system olejowy, przeprowadzę testy ile tego oleju nie wyłapie odolejacz "homemade"... to jest dla mnie zysk w postaci wiedzy, Ty wiesz co chcesz osiągnąć i jak, więc takie zabawy to pewnie strata czasu. Właśnie ściągnąłem "z doświadczeniem 20 letnim na utrzymaniu ruchu" kolegę i zasypę go masą pytań jutro Smile
Tyle mądrych książek i artykułów przeczytałem, a jak czas zaprojektować układ to nawet nie wiem od czego zacząć... więc przybazuje na doświadczeniu, a że swojego nie mam... to jutro nie napiszę nic w tym temacie, bo będę zgon... % to domena fachowców, uwalniają granice wiedzy przez rozplątanie języka... a i nieraz są pomocne w zrozumieniu tematu.
NO
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa