Od jednostki zewnetrznej!
Tam masz zawory serwisowe!
Wiec musisz wtargac azot na dach!
1h
Jak masz nowe jednostki to freon masz w jednostkach wewnetrznych wiec nie odkrecajac zadnych zaworow dmuchasz azotem w grupsza rurke a luzujesz nakretke na cienkiej rurce zeby byl przedmuch!
- 1h
Potem skrecasz nakretki i dobijasz azotu wedlug normy do 42bary (ja dobijam 15 bo jeszcze sie nie dorobilem porzadnego reduktora a pozatym nie lubie jak azot sie miesza z freonem!
)
i sprawdzasz szczelnosc czekajac - 10h!
lub w miedzyczasie spryskujesz polaczenia piana albo przekladasz ucho tu i tam!
Napelnienie nowej jednostki nie jest potrzebne bo po spuszczeniu azotu i zrobieniu prozni odkrecasz zaworek na cienkiej rurce a potem na grubej i masz napelnione!
Chyba ze masz przekroczona dlugosc instalacji wedlug DTR dla danego urzadzenia.Wtedy na kazdu metr musisz przed odkreceniem zaworow a po prozni dolozyc odpowiedznia ilosc czynnika wedlug DTR!
No a na koniec ustawiasz temp na pilocie i czekasz az sie wychlodzi!2-3h zalezy jak mocno soe nagrzalo!
Powodzenia!
Robert
p.s
a masz przebicia porobione?
Ja dzisiaj wiercilem z 3h jdna france zbrojona!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-08-09, 16:02:21 przez miezala5.)
Tam masz zawory serwisowe!
Wiec musisz wtargac azot na dach!
1hJak masz nowe jednostki to freon masz w jednostkach wewnetrznych wiec nie odkrecajac zadnych zaworow dmuchasz azotem w grupsza rurke a luzujesz nakretke na cienkiej rurce zeby byl przedmuch!
- 1hPotem skrecasz nakretki i dobijasz azotu wedlug normy do 42bary (ja dobijam 15 bo jeszcze sie nie dorobilem porzadnego reduktora a pozatym nie lubie jak azot sie miesza z freonem!
)i sprawdzasz szczelnosc czekajac - 10h!
lub w miedzyczasie spryskujesz polaczenia piana albo przekladasz ucho tu i tam!
Napelnienie nowej jednostki nie jest potrzebne bo po spuszczeniu azotu i zrobieniu prozni odkrecasz zaworek na cienkiej rurce a potem na grubej i masz napelnione!
Chyba ze masz przekroczona dlugosc instalacji wedlug DTR dla danego urzadzenia.Wtedy na kazdu metr musisz przed odkreceniem zaworow a po prozni dolozyc odpowiedznia ilosc czynnika wedlug DTR!
No a na koniec ustawiasz temp na pilocie i czekasz az sie wychlodzi!2-3h zalezy jak mocno soe nagrzalo!

Powodzenia!
Robert
p.s
a masz przebicia porobione?
Ja dzisiaj wiercilem z 3h jdna france zbrojona!
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY