bxz napisał(a):miezala jak mogłeś nigdy Ci tego nie wybaczę...
Właśnie jutro miałem wybebeszyć co cenniejsze i pozbyć się 2 klim jakie mam z demontażu. Trzymałem je w razie awarii, bo to stare Tadirany na R22 i miały być dawcami części do naprawy tych starych klim, ale od roku nie trafiło mi się żeby były potrzebne i dziś uznałem że nadszedł ich czas, bo widocznie już wszystkie padły, kiedyś to elektronika z KFR cenna była ;p. Teraz poddałeś mi pomysł na wykorzystanie i będzie mi żal wyrzucić... wrrr
Ja zapytam o sprężarki, bo i one sprawne, jutro spiszę modele i poszukam danych w necie, klimy pracowały do końca, prądy ok, demontaż jak należy.... Klimy miały 5 i 8 kW z czego tak 8 była prawie nie używana...
Wit nada się te sprężarki do czegoś czy wyjąć i na złom zawieść.... ta z 8 to 100kg waży :lol:
Tak mnie ciekawi co zostawiacie z demontowanej klimy... miałem elektronikę zabrać, silniki wentylatorów, wentylator promieniowy i osiowy, serwisowe zaworki, 4drogowy, a reszta na zł... no do utylizacji ^^
Jak pracowalem w firmie to raz robilismy taki myk:
Agregat na tylach sklepu miesnego chałasowal i ludzie sie skarżyli wiec zrobilismy tak że puscilismy czynnik na skraplacz po klimie a press czuwał i jak by ten cichy nie dawal rady zalaczal ten glosny przy sprezarce!
Efekt taki ze praktycznie caly czas chodzilo na skraplaczu od klimy!
Dlatego zal wywalac dobry sprzet z drugiej strony przed zagraceniem tez trzeba uwazac!

Pozdrawiam!
Robert
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY