Po kliku telefonach i rozmowach z dostawcą wymieniłem całe urządzenie na nowe a nawet na inne (niestety za dopłatą) Konkretnie na model CA09AW. Tutaj już jest wszystko co być powinno - prawidłowy pilot, plasma i regulacje nawiewami. Co do samego urządzenia to jedn. zewnętrzna jest dużo większa od tej z E09SQ - w trybie chłodzenia pobiera mniej prądu ale w trybie grzania jest mocniejsza od ON/OFF 12000 BTU.
Po zamontowaniu, sprawdzeniu instalacji oraz odpowietrzeniu, uruchomiłem klime i - chodzi cicho
w trybie chłodzenia właściwie nie słychać jedn. zew. W trybie grzania głośniej ale i tak cicho.
A teraz temat ciśnień
Otóż na grzaniu w trybie normalnym przy 3A ma ciśnienie 22. Ale jak się wkręci na maksa pobór prądu 7,90A - ciśnienie ponad 40 po czym po kilku minutach sprężarka zwalnia, ciśnienie spada ( w poprzedniej nie spadało ) i pracuje pod ciśnieniem 22 - 28.
Dodatkowo instrukcja mówi, że minimalna długość rurociągu to 2 metry - poprzednia miała 3.
Obecna moja instalacja ma 3 metry.
Teraz pytanie. Zostawić te ciśniania w diabły czy drążyć temat.
A może podłączyć inne manometry?
Czy ktoś mierzył invertera w trybie grzania - a jak tak to czy może się podzielić jakie miał wartości.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-11-09, 21:34:44 przez Bartek-Lodz.)
Po zamontowaniu, sprawdzeniu instalacji oraz odpowietrzeniu, uruchomiłem klime i - chodzi cicho
w trybie chłodzenia właściwie nie słychać jedn. zew. W trybie grzania głośniej ale i tak cicho.A teraz temat ciśnień

Otóż na grzaniu w trybie normalnym przy 3A ma ciśnienie 22. Ale jak się wkręci na maksa pobór prądu 7,90A - ciśnienie ponad 40 po czym po kilku minutach sprężarka zwalnia, ciśnienie spada ( w poprzedniej nie spadało ) i pracuje pod ciśnieniem 22 - 28.
Dodatkowo instrukcja mówi, że minimalna długość rurociągu to 2 metry - poprzednia miała 3.
Obecna moja instalacja ma 3 metry.
Teraz pytanie. Zostawić te ciśniania w diabły czy drążyć temat.
A może podłączyć inne manometry?
Czy ktoś mierzył invertera w trybie grzania - a jak tak to czy może się podzielić jakie miał wartości.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY