Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

chłodnia piekarnia-wydłużona fermentacja

4 Odpowiedzi, 4584 Wyświetleń

miglanc

  2012-01-14, 08:29:56
Nowy użytkownik
#1
witam wszystkich

nie mam doświadczenia w budowaniu chłodni -jestem piekarzem który lubi majsterkować i który prosi o pomoc

potrzebna jest chłodnia do ciasta ,gotowe wyroby w tym przypadku ciasto uformowane w kęsy chleba czy bułki,
muszą przeleżeć w warunkach ciasto jest surowe do odpieku
temp.od 2-4 stopni
wymagania to system chłodzenie który nie bedzie powodował ,,skórzenia,,ciasta one po prostu obsycha pod wpływem przepływu powietrza
a i jeszcze mój pomysł -wiadomo prąd drogi więc kąbinuję tak aby czerpać chłód z zewnątrz i wtłaczać do środka chłodni,oczywiście potrzebne będą filtry,wentylatory,termostaty aby to działało
chłodnia ma stać na zewnątrz pod dachem wymiary to 3m na 2m wysokość 2.1m
poradzcie z czego to zbudować jaką izolację i jakiej mocy,typ agregatu,itp.
z góry dziękują Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-01-14, 08:31:04 przez miglanc.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

  • Pokaż wersję do druku


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa