Podepnę się tutaj, bo szkoda nowego tematu zakładać.
Buda z mięsem, 2 lady chłodnicze dawniej posiadające po jednym agregacie w środku, teraz jeden wspólny agregat na zewnątrz (nie ja to przerabiałem)
Dzisiaj dzwoni klient, że nie działa - po podpięciu się manometrem jest pusto.
Nieszczelności usunięte, zostawiłem to na 24 h na azocie i nie wiem jaki czynnik wrzucić w układ.
Spręzarka - Danfos SC12C z zieloną nalepką R-22
Elementy rozprężne - kapilary
I tereaz pytania:
Nabić to zamiennikiem R-22, czy nabić np:R-404a?
Czy można kupić uszczelkę do elektrozaworu Danfosa 10W (tą pomiedzy "mosiężnym" kadłubem do którego lutuje/skręca się rury chłodnicze, a blaszką z trzpieniem przesuwaną przez magnes ? Czy jak nie są poprzerywane to Leak Lockiem przesmarować uszczelkę i potrzyma trochę ?
Pytam się, bo Klient za pare miesięcy zmyka tą bude i chce zeby to podziałało jeszcze trochę, ale też nie chce wydawać kupę pieniędzy na reanimacje trupów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-03-04, 22:19:59 przez eryk_wiking.)
Buda z mięsem, 2 lady chłodnicze dawniej posiadające po jednym agregacie w środku, teraz jeden wspólny agregat na zewnątrz (nie ja to przerabiałem)
Dzisiaj dzwoni klient, że nie działa - po podpięciu się manometrem jest pusto.
Nieszczelności usunięte, zostawiłem to na 24 h na azocie i nie wiem jaki czynnik wrzucić w układ.
Spręzarka - Danfos SC12C z zieloną nalepką R-22
Elementy rozprężne - kapilary
I tereaz pytania:
Nabić to zamiennikiem R-22, czy nabić np:R-404a?
Czy można kupić uszczelkę do elektrozaworu Danfosa 10W (tą pomiedzy "mosiężnym" kadłubem do którego lutuje/skręca się rury chłodnicze, a blaszką z trzpieniem przesuwaną przez magnes ? Czy jak nie są poprzerywane to Leak Lockiem przesmarować uszczelkę i potrzyma trochę ?
Pytam się, bo Klient za pare miesięcy zmyka tą bude i chce zeby to podziałało jeszcze trochę, ale też nie chce wydawać kupę pieniędzy na reanimacje trupów.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY