Podepnę się tutaj, bo szkoda nowego tematu zakładać.
Buda z mięsem, 2 lady chłodnicze dawniej posiadające po jednym agregacie w środku, teraz jeden wspólny agregat na zewnątrz (nie ja to przerabiałem)
Dzisiaj dzwoni klient, że nie działa - po podpięciu się manometrem jest pusto.
Nieszczelności usunięte, zostawiłem to na 24 h na azocie i nie wiem jaki czynnik wrzucić w układ.
Spręzarka - Danfos SC12C z zieloną nalepką R-22
Elementy rozprężne - kapilary
I tereaz pytania:
Nabić to zamiennikiem R-22, czy nabić np:R-404a?
Czy można kupić uszczelkę do elektrozaworu Danfosa 10W (tą pomiedzy "mosiężnym" kadłubem do którego lutuje/skręca się rury chłodnicze, a blaszką z trzpieniem przesuwaną przez magnes ? Czy jak nie są poprzerywane to Leak Lockiem przesmarować uszczelkę i potrzyma trochę ?
Pytam się, bo Klient za pare miesięcy zmyka tą bude i chce zeby to podziałało jeszcze trochę, ale też nie chce wydawać kupę pieniędzy na reanimacje trupów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-03-04, 22:19:59 przez eryk_wiking.)
Buda z mięsem, 2 lady chłodnicze dawniej posiadające po jednym agregacie w środku, teraz jeden wspólny agregat na zewnątrz (nie ja to przerabiałem)
Dzisiaj dzwoni klient, że nie działa - po podpięciu się manometrem jest pusto.
Nieszczelności usunięte, zostawiłem to na 24 h na azocie i nie wiem jaki czynnik wrzucić w układ.
Spręzarka - Danfos SC12C z zieloną nalepką R-22
Elementy rozprężne - kapilary
I tereaz pytania:
Nabić to zamiennikiem R-22, czy nabić np:R-404a?
Czy można kupić uszczelkę do elektrozaworu Danfosa 10W (tą pomiedzy "mosiężnym" kadłubem do którego lutuje/skręca się rury chłodnicze, a blaszką z trzpieniem przesuwaną przez magnes ? Czy jak nie są poprzerywane to Leak Lockiem przesmarować uszczelkę i potrzyma trochę ?
Pytam się, bo Klient za pare miesięcy zmyka tą bude i chce zeby to podziałało jeszcze trochę, ale też nie chce wydawać kupę pieniędzy na reanimacje trupów.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY