Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator przenośny - jaki

30 Odpowiedzi, 75153 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

dariuszd1

2012-03-05, 20:06:27
Nowy użytkownik
Dziękuję za informacje wiem wiem, że przenośne chałasują ale uwierzcie tutaj nie ma opcji zamontowania drugiego splita ani nie wchodzi w grę przeróbka istniejącego, bo to zbyt duży wydatek jak na moją kieszeń.
Obecnego splita równiez osbie chwalę nade wszystko i wiem, że przenośna będzie tylko jego marną namiastką.

Słyszałem też, że te przenośne Sharpy są jednymi z cichszych, pytanie tylko czy faktycznie na tyle ciche..

A powiedzcie proszę kilka słów nt. ten ewaporacyjnej, ponoć działa i ma o wiele większą wydajność niż taka sprężarkowa a przy tym dużo niższy pobór prądu. Zależałoby mi na opinii kogoś z Was, kto fizycznie miał stycznośc z taką jednostką i może powiedzieć jak z chłodem z takiej klimy i czy wogóle warto iść w ewaporacyjne a jeżeli nie, to jakie są główne powody przemawiające przeciw.

Powiem Wam tyle:
marzę o multisplicie i jego zalet nie musicie mi tutaj przedstawiać ale proszę postarajcie się zrozumieć, że jest on poza moim zasięgiem i rady na temat z nim związane niestety w żaden sposób mi nie pomogą. Gdy zakładałem ładnych parę lat temu splita, może wtedy gdybym był jasnowidzem, to dziś nie miałbym tego problemu ale wtedy jakakolwiek klimatyzacja w sumie również była dla mnie szczytem luksusu i niemałym do tego wydatkiem.

Reasumując:
Jeżeli hary811 mógłbyś pwiedzieć kilka słów o kulturze pracy tego przenośnego Sharpa będę wdzięczny, tudzież jeżeli ktoś z Was posiada wiedzę na ewaporacyjnych (wyglądem przypominają zwykłe przenośne tylko nie mają rury i nie chałasują chyba aż tak) to będę bardzo zobowiązany.

I jeszcze jedno pytanie:
czy przy potencjalnej wymienia splita na multi mogłoby się to załatwić w taki sposób, żeby wymienić tylko jedn zewn, następnie poprowadzić dodaykową parę rurek (instalację) do drugiego pomieszczenia i tam założyć drugą jednostkę wewn. a ta pierwotna pozostałaby ta sama?
Posiadam Sharpa AY-XP12GHR / AE-X12GHR o bardzo wysokiej efektywności i to równiez przemawia za tym aby go nie ruszać.

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa