No fakt.Może też dławić EZR przed zaworem z wyrównaniem.Bo przypuszczam że taki powinien tam być bo zapewne chłodnica powinna posiadać rozdzielacz.Paproch w serwomechaniżmie liniowego zaworu odcinającego Też biorę pod uwagę.Wilgoć w układzie ?Być może.Zawór na pewno przepuszcza i nie jest zablokowany na sto procent bo nie było by efektu jego oblodzenia cytat .Nauczmy się "przepływać"z czynnikiem jedno "kółko"obiegu.Zablokowany na 100 procent przy zawartości wilgoci będzie w przypadku braku presostatu niskiego ciśnienia lub jego złej nastawy.Wilgoć pomniejszająca wraz ze spadkiem przepustowości obniża temperaturę i ciśnienie parowania doprowadzając do oblodzenia.Presostat dobrze nastawiony wyłączy układ do momentu kiedy wilgoć w zaworze oddtaje i poda sygnał do ponownego rozruchu.I tak w kółko aż czopa lodu narośnie.Jednego jestem pewien.Zawór na pewno nie jest przymknięty na 100 procent jeżeli posiada prawidłowo nastawiony presostat niskiego ciśnie dla czynnika w układzie.Chyba za bardzo się rozpisałem.Moim zdaniem diagnoza jest prosta mając znając podstawy.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY