klimatolog napisał(a):Żadna kapilara nie jest niczym owinięta.Układ służy do chłodzenia cieczyLub ogrzewania cieczy.Czym w takim razie jest ta cienka podwójna rurka, nie owinięta niczym, za to owinięta wokół grzałki?
Jak pisałem w pierwszym poście to nie moja branża, więc mogę się mylić, ale elektryka/elektronika to jest moja branża, więc w sprawie grzałki się nie pomylę.
klimatolog napisał(a):Dwa wentylatory DP-200 chłodzą sprężarkę.Pod nimi jest zabudowany skraplacz którego na zdjęciu nie widać.
klimatolog napisał(a):Czy ktoś na zdjęciu widzi przewód grzewczy owinięty wokół kapilary jak napisano w pierwszym poście?Ja nie widzę, dlatego nie pisałem o żadnym przewodzie grzewczym
. klimatolog napisał(a):zdjęcię to złudzenie a piszący nie jest szczery?Jeśli są jakieś niejasności proszę pytać.
klimatolog napisał(a):kd502 Odetnij zasilanie na tą grzałkę.Zdemontuj ją i jak masz możliwość sprzedaj ją i ciesz się życiem.Kokosów na sprzedaży tej grzałki nie zrobię
choć też tak planowałem - do niczego nie podłączać - układu który nią sterował już nie ma, w nowym jeśli nie wiadomo jak/po co, to lepiej wcale , jeśli nie uzyskam jednoznacznej odpowiedzi że warto zrobić inaczej, to tak zostanie.Dla pewności zaznaczyłem na zdjęciu, o który element mi chodzi.
Przypomnę też że założyłem ten temat żeby ustalić, czy jest potrzeba/sens załączania tej grzałki jeśli tak to kiedy i na jak długo, bo 100W, bez czujnika, w takim miejscu, pewnie może mocno przegrzać.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY