lucek napisał(a):Prawda jest taka, że jeśli układ jest zapuszczony jak chlew to nic nie pomoże tylko rozebranie i wyczyszczenie mechaniczne. Pianki i inne mazidła pogarszają tylko sprawę i zaklejają wąskie przepusty.
Jeśli filtr kabinowy był zmieniany na czas i auto nie pracowało w jakichś ekstremalnych warunkach to układ wentylacji nie powinien być w złej kondycji.
Po określeniu stanu nagromadzenia syfu w układzie podejmujemy jaką metodę czyszczenia trzeba użyć.
Jeśli jest źle i wymienniki są oklejone tak mocno że utrudnia to przepływ powietrza to rozbieramy i czyścimy mechanicznie a jeśli jest czysto, a najczęściej tak jest to oczyszczamy sprężonym powietrzem i odgrzybiamy ozonem w dużym stężeniu. Jeśli jest skuteczny w rurociągach miejskich i basenach czy szpitalach to czemu nie w samochodach...
Generatory ozonu nie są równe sobie o czym się przekonałem i co wyszło po pół roku używania plastykowego wynalazku o niby 2g wydajności.
Obecnie mamy generator Blue Planet i ozonujemy na 14g/h. Trzeba z tym uważać bo bardzo szybko osiąga pełną moc i dusi w płucach ( nie radzę wdychać).
Klient najczęściej zdaje się na fachowca któremu powierza auto więc z mojej strony mała prośba aby nie psuć sobie rynku pracy i nie odwalać fuszerki byle czym i byle jak.
Chce kupić dobry generator ozonu do firmy sprzątającej i zainteresował mnie właśnie blue planet DS 32 RH
z allegro http://allegro.pl/generator-ozonu-ds-32-...29224.html
Może Pan coś bliżej powiedzieć jak się sprawuje u was w firmie ten generator, chodzi mi o wydajność i wytrzymałość.
Pisałem do nich i zapewniali mnie że to w sam raz sprzęt do mojej działalności, czyli pomieszczenia biurowe, magazyny i samochody ale chce jeszcze zapytać jak działa po jakimś czasie użytkowania? Czy nie ma z nim problemu?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY