Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Przerobienie agregatu zewnętyrznego od klimy dla potrzeb chłodni

19 Odpowiedzi, 22325 Wyświetleń

miezala5

2012-10-07, 12:46:02
Top użytkownik
wit napisał(a):-czy można w samochodzie zamiast nowego gaźnika dać rurkę paliwową bezpośrednio do kolektora?

- można -ale troszkę zaklep /zaciśnij rurkę.

- dzięki -tak zrobiłem ścisnąłem rurkę -benzyna cieknie cienkim strumyczkiem i silnik odpalił. zrobiłem już z kilkanaście km -naprawdę jedzie. prędkość reguluję szmatą na kiju lekko zasłaniając wejście.

gratuję skutecznego i prostego rozwiązania.

A
osobiście widziałem kiedyś nieszczelną lodówkę z dołączoną przez "serwisanta" turystyczna butlą 3,5kg od propanu - napełnioną czynnikiem -i instrukcją dla użytkownika -żeby jak lodówka przestaje chłodzić to odkręcił zawór butli -policzył do 10 i zakręcił. Takie dopełnianie odbywało się podobno średnio co 2-3 tygodnie.
działało to co najmniej 2 lata -na pewno dłużej niż roczna gwarancja na "naprawę"
co dziwne -użytkownik był zadowolony. "Zakład naprawiający nie dał rady kazali zezłomować -a sąsiad takim prostym sposobem poradził -no bo panie tam się **** znają i tylko człowieka chcą na koszty naciągnąć".

Dobre!
Miałem podobny przypadek tylko na bardziej zaawansowanyym poziomie bo do urzadzenia byla dolaczona butla z R134 i manometry a klijent kiedy mu rosla temp. glikolu mial dopuszczac czynnika wedlug instrukcji do 2 bar! No ale tez maszyna byla troche drozsza bo drukarska za kupe kasy!
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa