wit napisał(a):-czy można w samochodzie zamiast nowego gaźnika dać rurkę paliwową bezpośrednio do kolektora?
- można -ale troszkę zaklep /zaciśnij rurkę.
- dzięki -tak zrobiłem ścisnąłem rurkę -benzyna cieknie cienkim strumyczkiem i silnik odpalił. zrobiłem już z kilkanaście km -naprawdę jedzie. prędkość reguluję szmatą na kiju lekko zasłaniając wejście.
gratuję skutecznego i prostego rozwiązania.
A
osobiście widziałem kiedyś nieszczelną lodówkę z dołączoną przez "serwisanta" turystyczna butlą 3,5kg od propanu - napełnioną czynnikiem -i instrukcją dla użytkownika -żeby jak lodówka przestaje chłodzić to odkręcił zawór butli -policzył do 10 i zakręcił. Takie dopełnianie odbywało się podobno średnio co 2-3 tygodnie.
działało to co najmniej 2 lata -na pewno dłużej niż roczna gwarancja na "naprawę"
co dziwne -użytkownik był zadowolony. "Zakład naprawiający nie dał rady kazali zezłomować -a sąsiad takim prostym sposobem poradził -no bo panie tam się **** znają i tylko człowieka chcą na koszty naciągnąć".
Dobre!
Miałem podobny przypadek tylko na bardziej zaawansowanyym poziomie bo do urzadzenia byla dolaczona butla z R134 i manometry a klijent kiedy mu rosla temp. glikolu mial dopuszczac czynnika wedlug instrukcji do 2 bar! No ale tez maszyna byla troche drozsza bo drukarska za kupe kasy!
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY