awax napisał(a):Dziękuję za pierwsze słowa krytyki.awax nikt nie zamierza krytykować(przynajmniej ja) po to służą fora aby się wypowiadać.Czy ja mogę użyć stacji do odzysku czynnika chłodniczego własnej konstrukcji bez certyfikatu wiedząc że moja bez odciągnie szybciej i jest bardziej wydajna niż ta z certyfikatem?W pewnych przypadkach jest to zmuszanie do zakupów urządzeń posiadających certyfikat tylko po to aby zakupić bubel z zachodu.Często niesprawdzający się w praktyce.Ale posiadający certyfikat.Do kolegi Shitashii .Wszystko ma swoje dobre i złe strony.Krytykując mnie może podasz różnicę złych i dobrych stron między dwoma technologiami klimatyzatorów schładzalników?Ja już widzę pierwszą nie mającą nic wspólnego z ochroną środowiska na etapie produkcji i transportu.Do produkcji inwertera zużywa się więcej dwutlenku węgla z powodu dodatkowych elementów elektronicznych w jednostce zewnętrznej oraz większej wagi takiego urządzenia podczas transportu z miejsca A do miejsca B zużywając więcej paliwa do transportu generującego dwutlenek węgla do atmosfery.
Proszę jednak nie mylić certyfikatu ze świadectwem kwalifikacji.
Certyfikat wymaga znacznie większego doświadczenia oraz wyposażenia firmy.
Certyfikat dotyczy Firmy,nie osoby.
Myślę,że nawet świadectwo kwalifikacji już niebawem nie będzie możliwe do uzyskania po dwudniowym szkoleniu.Właśnie m.in. zmniejszenie liczby podmiotów uprawnionych do wydawania takich świadectw spowodowane jest tym,że były one rozdawane.
Kolejna sprawa to ta ,że jedynie świadectwa wydane przez podmioty ,które zgłosiły to do Ministerstwa będą uznawane jako ważne po wprowadzeniu nowych przepisów.Tylko osoby wpisane w Ministerstwie Gospodarki będą zwolnione z konieczności ponownego ich uzyskania.
Fajnie prawda?mi się to podoba
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY