Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Czy wycofują klimatyzatory on/off

48 Odpowiedzi, 43750 Wyświetleń

awax

2013-01-28, 20:58:28
Top użytkownik
frost-ch napisał(a):Sprawa jest dość prosta żadne certyfikaty nie załatwią sprawy liczy się 1)uczciwość 2) fachowość 3)cena
Przykład z własnego doświadczenia , przychodzi klient z polecenia t.zn.polecił mnie klient któremu już coś robiłem i pyta o klimę zobaczyłem wyceniłem podałem cenę za dwa dni dzwoni i oświadcza że jeżeli zrobię taniej to OK bo ma tańszą ofertę a ja nie nie zrobię taniej założyli zakładacze za dwa lata dzwoni żeby zobaczyć klimę bo nie chłodzi a zakładacze nie wiedzą dla czego wpompowali już parę kilogramów gazu i dalej nic niestety mówię nie mam czasu i ochoty tego oglądać no ale gdzieś po którymś rażie zmiękłem pojechałem klima była już zarżnięta więc powiedziałem klientowi że naprawa będzie polegała na założeniu nowej a cenę już zna oczywiście się zgodził założyłem serwisuję a klientów przysporzył mi więcej niż reklama w internecie . Przecież istnieje coś takiego jak referencje a jeżeli dla klienta najważniejsza jest cena i szuka w necie to jakie certyfikaty i to w Polsce ustrzegą go od problemu?Ja 99%klientów mam z polecenia .

Wszystko fajnie tylko,że ci "zakładacze"śmieją się z Ciebie bo zarobili więcej niż Ty nie znając się na tym.
Inna sprawa,że mnóstwo urządzeń "zakładaczy" kilka lat wytrzyma i Klient nawet nie wie,że pracują zle i zużywają się dwa razy szybciej.Taki Klient Ciebie nie poleci bo jesteś za drogi.
Z drugiej strony gratuluję ,że Masz wystarczająco pracy przyzwoicie opłacanej.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa