Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dobra klimatyzacja do mieszkania 50 mkw

39 Odpowiedzi, 59713 Wyświetleń

Frost92

2013-02-12, 18:38:51
Nowy użytkownik
Cześć Wszystkim,

Na początku chciałbym się przywitać jako nowy na forum Smile.

A teraz przejdę do rzeczy. Zbliża się koniec zimy i sezon klimatyzacyjny niedługo się zacznie. Mieszkam w 6 letnim (więc dość nowym) bloku na 2 piętrze. Mieszkanie 50 metrów od strony nasłonecznionej z oknami po jednej stronie. Są rolety wewnętrzne jednakże przy temperaturach za oknem podczas lata sięgających 30 st - ja mam ok. 40 wewnętrz gdyż ściany są białe a widok z okna roztacza się na inne bloki (takie zamknięte półkole), które również są białe. Światło się odbija i grzeje mi w okna.

Chciałbym więc zamontować klimę typu split (konsola na ścianie i wiatrak z zewnątrz mieszkania). Jestem totalnym amatorem w dziedzinie klimy czy budownictwa dlatego skierowałem się pewnego dnia do człwowieka zajmującego się klimami. Poradził mi on Samsunga z serii T lub P. Poradził, gdyż pewnie ma umowe z samsungiem.... Wspominał coś o Beko ale niechętnie.

O co mi chodzi. Klimatyzacja ma pracować jedynie w dni, kiedy za oknem mamy ponad 25 st., a jej funkcja ma sprowadzać się do tego aby zbić temperature i utrzymać ją na poziomie ok. 22 st w ciepłe dni - tak aby po wyjściu z prysznica nie lał się świeży pot z człowieka.... Sad .

Sprzęt ma być niezawodny (w miarę możliwości). W przypadku serwisu nie powinien wymagać jakichś kosztownych przeglądów a najlepiej aby podstawowe np. czyszczenie filtra można było wykonać samemu. Montaż pewnie będzie musiał ktoś wykonać oraz przeglądy gwarancyjne również. Sprzęt ma być kupiony i używany w Warszawie - może znacie kogoś, kto na dzień dobry nie będzie chciał mnie oskubać do zera z kasy a na koniec powie że albo się nie da albo założy coś beznadziejnego, co zaraz się zepsuje.

Jeśli potrzeba jeszcze jakiegoś info to dopiszę.

Bardzo proszę o pomoc i wsparcie w wyborze jakiegoś solidnego urządzenia.

Pozdrawiam,
Artur
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa