Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator do bloku z dużej płyty

103 Odpowiedzi, 103994 Wyświetleń

kloncd

2013-02-24, 10:16:01
Nowy użytkownik
Popieram kolegę irroda. Ja właśnie tak zrobiłem. Kupiłem taniej sprzęt u dystrybutora na 8% zamówiłem firmę która zakłada klimatyzację (legalnie działającą) która montuje sprzęt nie koniecznie zakupiony u nich co nie wszystkim pasuje. Mnie całkowity koszt montażu takiej klimy z gwarancją i wszystkimi papierami potrzebnymi do jej respektowania wyniesie 4200zł czy ktoś uważa , że można taniej? Jeśli tak jestem otwraty na propozycję SmileSmile
Klima to ten model z WiFi moc 3,5kW jedn wew + zew + pilot.

Co go gwarancji to wg mojej wiedzy która przekazała mi firma Samsung i ich centralny serwis to :
* dowód zakupu fv za urządzenie od dystrybutora
* karta gwarancyjna podbita przez dystrybutora w rubryce nr 1
* karta gwarancyjna podbita przez firmę montującą w rubryce nr 2 z datą montażu
+ oczywiście wszystkie przeglądy jeśli minie 6mc bo jest to wymóg respektowania gwarancji ale myślę , że nie tylko oni chcą mieć co 6mc przeglądy nawet jeśli to nie jest serwerowania tylko budynek mieszkalny.

Czy komuś coś więcej wiadomo żeby było potrzebne do uznania gwarancji?

PS do AWAX. Piszesz o drobnej naprawie za 1tyś hehe skoro będzie gwarancja czyli zapewnione części a firma montująca zbankrutuje bo zawsze może się tak zdarzyć nikt nie ma pewności to muszę przyznać że bardzo drogo wg Ciebie jest opłacany instalatorSmile W każdej firmie w której pytałem 1h pracy instalatora to kwota 120-150zl VAT to musiałby tą drobną naprawę robić min 7h Smile.

Nie chce się tutaj spierać z nikim tylko szukam dobrego rozwiązania które nie zawsze musi być najdroższe.
Jak w każdej branży usługowej ceny są różne akurat mam porównanie aktualnie z branżą remontową. Koszt remontu mieszkania 60m waha się od 8-15tyś netto (sprawdzone u 10fachowców) a u 2 firm koszt ten wyniósł odpowiednio 30tyś i 70tys hahahahah mówie tutaj o samej robociźnie. Jak widzicie rozrzut jest że tak powiem CHORY!! i myślę , że takie 2 ostatnie firmy bazują na głupocie ludzkiej i przeświadczeniu że jak będzie super drogo będzie EXTRA Smile na pewno technologia z NASA z nanotechnologiami Smile
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa