Wit zbyt niskie skraplanie tak samo jak zbyt wysokie jest szkodliwe dla układu.Wiele dziesiątek awarii po za mną wynikających z pękniętych wymienników.Czasami sprężarki to przeżyły a czasami nie.W każdym przypadku był błąd ludzki.Brak dotrysku gorących par-brak przepływomierza po stronie wodnej-Złe nastawy presostatu niskiego ciśnienia-Zbyt mała pompa obiegowa wody itp.Ale nie do tego zmierzam.Coś sobie wymyśliłeś to twoja osobista sprawa.Ale do czego Tobie potrzeba woda podgrzana z odzysku do 60-ciu stopni.Chyba nie do kąpieli i podgrzewania ogrzewania podłogowego?Czy chodzi o pasteryzację produktów?A jeśli dojdzie do rozszczelnienia płytowego to fakt masz rację.Wystarczy jego wymiana i próżnia.Mnie tylko zastanawia fakt temperatury wody którą potrzebujesz i kto zapłaci za prąd układu na 134-a?Kaskady są dedykowane do bardzo niskich temperatur odparowania.Szczepionki leki itp.Wit nie obraż się ale to moim zdaniem nie kaskada tylko kaskaderka.Mg kolego ja wiem jak wygląda bufor wodny i do czego służy taki akumulator.Czasami zimna a czasami ciepła.Czasami jest do tyłka z powodu żle dobranych pomp obiegowych z powodu węża w kieszeni?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-02-25, 20:34:47 przez klimatolog.)
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY