Bartek-Lodz napisał(a):Witam,
mam taki problem: zakupiłem taki inverter jak w temacie, podłączyłem - oczywiście wykonana próżnia i pojawia się problem. Jednostka zewnętrzna chodzi dosyć głośno, sprężarka ewidentnie ma wibracje. Ogólnie w trybie chłodzenia chodzi znośnie ale w trybie grzania jest bardzo głośno, głośniej niż moja poprzednia klima - markeciak, który przeżył 6 lat.
Teraz konkrety:
czynnik 410A, ciśnienie w spoczynku 13,5, podczas chłodzenia 7,5-9 pobór prądu 2,60A, grzanie i tu jest to co mnie martwi
po załączeniu grzania ciśnienie idzie do 22-25 prąd od 3 do 3,60A czyli niby ok dla invertera ale po kilku minutach sprężarka buja się do 30-32 bar - prąd 4-4.20A po czym dostaje jeszcze kopa i wchodzi na 36-38 bar i prąd 6A - w/g tabliczki znamionowej przy max. mocy - grzanie - pobór może być 6A - 1450 Watt - ale takie ciśnienie.
Czy ktoś może mi powiedzieć czy to jest ok.Nie jest OK?Zleć montaż firmie z doświadczeniem?
A dodatkowo dodam, że rurki od j. wew. do jedn. zewn. mają ok. 70 cm - urządzenie zamontowane w bloku na balkonie.
Z góry dziękuję za informację.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY