klimatolog napisał(a):Napisałeś przypomnę w skrócie otóż po zalaniu wodą układu chłodniczego w cztero sekcyjnym chillerze w jednej sekcji mróz rozwalił skraplacz.Zanim zamkniesz temat to wyjaśnij ta stwierdzenie którego nie ogarniam.Czyżby czynnik chłodniczy zamarzł?Jaki czynnik i w jakim wszechświecie znajduje się ta instalacja?Klimatolog czy ty choć trochę masz pojęcie o chłodnictwie ? bo twoje wypowiedzi nie mówiąc o poradach są jakieś takie na poziomie zerowym. A tak jak laikowi śpieszę wyjaśnić : układ chłodniczy to ten w którym normalnie hula czynnik chłodniczy , ale w wymienniku płaszczoworurowym nastąpił wyciek czyli dziura i ten czynnik wziął i fiuu uciekł( mam nadzieję ze nadążasz) a ponieważ natura nie znosi próżni to w miejsce gzie był czynnik chłodniczy woda bul bul i do układu chłodniczego się wlała , a sprężarka klik klik i tę wodę po układzie chłodniczym ( tam gdzie kiedyś był czynnik ) popchała aż do skraplacza i dalej czaisz? no i teraz najważniejsze ( skup się ) przychodzi oziębienie temperatury -10st C i niższe ( nie wiem prawdę mówiąc skąd u nas takie temperatury ) i teraz woda w skraplaczu zamarza i trach popękały rurki w skraplaczu widocznie słaby materiał Włoska tandeta no ale się stało" woda się wylała " zaraz ... nie mówi się że "rozlało się mleko? "w każdym bądź razie wpadłem na pomysł żeby ten skraplacz wymienić , a co niech bulą trzeba było ogacić chillera
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Skraplacz do chillera
8 Odpowiedzi, 8172 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY