hmm, jestem tu nowy i z kanałówka też miałem styczność pierwszy raz i martwi mnie to sterowanie na wlocie, bo najczęściej kanałówkę montuje się np na strychu (dom jednorodzinny) a nawiew jest na poddasze, panel sterujący wisi na korytarzu na poddaszu, czy nie powinno być jakiegoś czujnika temp na panelu ( w mojej nie ma a jest to Galanz kanałowy), są dwa czujniki na wlocie i wylocie.
Wg mnie to sterowanie jest bez sensu, ponieważ nas interesuje temp w pomieszczeniu a czujnik jest na strychu, czerpnia jest zrobiona i zasysa powietrze z zewnątrz.
Czy nie powinienem tego zmienić i zrobić aby zassało z korytarza np na suficie?
Panel rozbierałem bo przedłużałem kabel do sterownika ( w standardzie 1m tez bardzo dziwne) czujnika tam nie ma na pewno. Dodaję ze jest to panel do pilota.
Przecież w każdej instalacji centralnego ogrzewania jest czujnik temp na panelu i to on steruje urządzeniami.
Jeżeli się mylę lub zrobiłem coś nie tak to proszę o interwencję wyjaśnienie.
Wg mnie to sterowanie jest bez sensu, ponieważ nas interesuje temp w pomieszczeniu a czujnik jest na strychu, czerpnia jest zrobiona i zasysa powietrze z zewnątrz.
Czy nie powinienem tego zmienić i zrobić aby zassało z korytarza np na suficie?
Panel rozbierałem bo przedłużałem kabel do sterownika ( w standardzie 1m tez bardzo dziwne) czujnika tam nie ma na pewno. Dodaję ze jest to panel do pilota.
Przecież w każdej instalacji centralnego ogrzewania jest czujnik temp na panelu i to on steruje urządzeniami.
Jeżeli się mylę lub zrobiłem coś nie tak to proszę o interwencję wyjaśnienie.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY