Witam tak jak napisałem w przedostatniej linijce...
*** JAK DLA MNIE TO URZĄDZENIE JEST MOCY 2500WATT ***
bo nie mam już żadnych pomysłów...
A pozatym to tak myślałem choć nigdy nie praktykowałem tego, że jak by podłączyć do parownika o mocy 3500Watt skraplacz o mocy 2500Watt to nie uzyskamy parametrów takich jak powinn być dla skraplacza 3500!!! no nie oszukujmy się....
Pozatym dwa lata temu montowalismy znajomemy Samsunga Seria T 3,5kW (w malutkiej serwerowni)
I okazało sie po jakimś czasie, że nadmuchuje około 12-15C (czyli sytuacja podobna do mojej)
chodził tak jeszcze przez około pół roku i aż zaczeły się upały i już nie dawał rady...
Zamieniliśmy na szybko skraplacze (urządzenie ON/OFF R410A) parownik Samsunga dostał roczny skraplacz Elektry też 3500Watt... i co się okazało ?!
Temperatura nadmuchu w pomieszczeniu przy zasysanym powietrzu o temperaturze 28-32 C !!!
2 - 4 STOPNIE !!!
A co najdziwniejsze w tym wszystkim ?!
To Czy urządzenie o którym napisałem a Samsung z Seria T
Czy jest to 2,5kW czy 3,5 kW Na 100% SKRAPLACZE się NICZYM nie różnią !!!
Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-08-06, 06:07:39 przez CoolMatic.)
*** JAK DLA MNIE TO URZĄDZENIE JEST MOCY 2500WATT ***
bo nie mam już żadnych pomysłów...
A pozatym to tak myślałem choć nigdy nie praktykowałem tego, że jak by podłączyć do parownika o mocy 3500Watt skraplacz o mocy 2500Watt to nie uzyskamy parametrów takich jak powinn być dla skraplacza 3500!!! no nie oszukujmy się....
Pozatym dwa lata temu montowalismy znajomemy Samsunga Seria T 3,5kW (w malutkiej serwerowni)
I okazało sie po jakimś czasie, że nadmuchuje około 12-15C (czyli sytuacja podobna do mojej)
chodził tak jeszcze przez około pół roku i aż zaczeły się upały i już nie dawał rady...
Zamieniliśmy na szybko skraplacze (urządzenie ON/OFF R410A) parownik Samsunga dostał roczny skraplacz Elektry też 3500Watt... i co się okazało ?!
Temperatura nadmuchu w pomieszczeniu przy zasysanym powietrzu o temperaturze 28-32 C !!!
2 - 4 STOPNIE !!!
A co najdziwniejsze w tym wszystkim ?!
To Czy urządzenie o którym napisałem a Samsung z Seria T
Czy jest to 2,5kW czy 3,5 kW Na 100% SKRAPLACZE się NICZYM nie różnią !!!
Pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY