Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wycena instalacji klimatyzacji

12 Odpowiedzi, 10345 Wyświetleń

firis

2013-08-07, 07:27:12
Nowy użytkownik
witam

mam ten sam problem z mojego doświadczenia powiem ci że na tym forum mało kto doradza osobą które chcą zainstalować klimatyzacje a nie mają o tym pojęcia co i jaki sprzęt itd.

Polecam wysłać zapytania ofertowe do kilku lokalnych firm zajmujących się montażem aby zrobili ci wyceny wraz z montażem. Jestem z Poznania i praktycznie każda firma jest ci w stanie robić wycenę z niższej wyższej i średniej pułki (mulity jak i split) urządzeniami oraz podać paramenty typu zużycie prądu głośność (dB) itd.

dla mnie kryterium przy wyborze jest/ była jak najdłuższa gwarancja 5 lat zużycie prądu i głośność klimy szczególnie w pomieszczeniu gdzie będę spał a co do gwarancji do tego należy doliczyć przeglądy gwarancyjne 2 razy w roku koszt około 120 na jednostkę wewnętrzną ty prawdopodobnie będziesz miał dwie wewnętrzne.,

co do kosztów dla twojej klimatyzacji typu 2 jednostki wewnętrzne i jedna zewnętrzna to koszt pomiędzy 6 a 10 tyś w zależności z jakiej półki cenowej wybierzesz sprzęt oczywiście może być więcej ja się zdecydowałem na średniej klasy sprzęt.

życzę powodzenia w wyborze sprzętu i może bardziej konkretnych odpowiedzi od ludzi którzy są w temacie
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa