firis napisał(a):witam
mam ten sam problem z mojego doświadczenia powiem ci że na tym forum mało kto doradza osobą które chcą zainstalować klimatyzacje a nie mają o tym pojęcia co i jaki sprzęt itd.
Polecam wysłać zapytania ofertowe do kilku lokalnych firm zajmujących się montażem aby zrobili ci wyceny wraz z montażem. Jestem z Poznania i praktycznie każda firma jest ci w stanie robić wycenę z niższej wyższej i średniej pułki (mulity jak i split) urządzeniami oraz podać paramenty typu zużycie prądu głośność (dB) itd.
dla mnie kryterium przy wyborze jest/ była jak najdłuższa gwarancja 5 lat zużycie prądu i głośność klimy szczególnie w pomieszczeniu gdzie będę spał a co do gwarancji do tego należy doliczyć przeglądy gwarancyjne 2 razy w roku koszt około 120 na jednostkę wewnętrzną ty prawdopodobnie będziesz miał dwie wewnętrzne.,
co do kosztów dla twojej klimatyzacji typu 2 jednostki wewnętrzne i jedna zewnętrzna to koszt pomiędzy 6 a 10 tyś w zależności z jakiej półki cenowej wybierzesz sprzęt oczywiście może być więcej ja się zdecydowałem na średniej klasy sprzęt.
życzę powodzenia w wyborze sprzętu i może bardziej konkretnych odpowiedzi od ludzi którzy są w temacie
no widzisz, sam odpowiedziałeś na pytanie dlaczego nikt nie pdaje cen... bo to samo zrobi Ci firma, na dodatek będziesz miał w ręku ofertę na którą się będziesz mógł zdecydowaća nie tylko pustą cenę...
Pozdrawiam.
Aha, no i cena poprawna którą podałeś
.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY