crocens napisał(a):firis napisał(a):witam
mam ten sam problem z mojego doświadczenia powiem ci że na tym forum mało kto doradza osobą które chcą zainstalować klimatyzacje a nie mają o tym pojęcia co i jaki sprzęt itd.
Polecam wysłać zapytania ofertowe do kilku lokalnych firm zajmujących się montażem aby zrobili ci wyceny wraz z montażem. Jestem z Poznania i praktycznie każda firma jest ci w stanie robić wycenę z niższej wyższej i średniej pułki (mulity jak i split) urządzeniami oraz podać paramenty typu zużycie prądu głośność (dB) itd.
dla mnie kryterium przy wyborze jest/ była jak najdłuższa gwarancja 5 lat zużycie prądu i głośność klimy szczególnie w pomieszczeniu gdzie będę spał a co do gwarancji do tego należy doliczyć przeglądy gwarancyjne 2 razy w roku koszt około 120 na jednostkę wewnętrzną ty prawdopodobnie będziesz miał dwie wewnętrzne.,
co do kosztów dla twojej klimatyzacji typu 2 jednostki wewnętrzne i jedna zewnętrzna to koszt pomiędzy 6 a 10 tyś w zależności z jakiej półki cenowej wybierzesz sprzęt oczywiście może być więcej ja się zdecydowałem na średniej klasy sprzęt.
życzę powodzenia w wyborze sprzętu i może bardziej konkretnych odpowiedzi od ludzi którzy są w temacie
no widzisz, sam odpowiedziałeś na pytanie dlaczego nikt nie pdaje cen... bo to samo zrobi Ci firma, na dodatek będziesz miał w ręku ofertę na którą się będziesz mógł zdecydowaća nie tylko pustą cenę...
Pozdrawiam.
Aha, no i cena poprawna którą podałeś
Masz gwarancje 5 lat z tej sredniej półki?
Widzisz juz znasz realne ceny bo na początku swój układ chciałeś zrobić za 8 tys!
Przyznaj sie ile cie bedzie kosztować ta srednia półka!
Nie gadaj ze sie niczego na tym forum nie dowiedziałeś!
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY