jack63 napisał(a):Obrazek nie umknął.I nadal twierdzę patrząc na obrazek datę napisania postu oraz sprawdzając temperaturę powietrza w danym dniu.Twierdzę że odparowanie według zdjęcia powinno się odbywać w kapilarze,A wedug zdjęcia wygląda to na to że kapilara jest przedłużeniem skraplacza.Stąd mój wniosek o przepełnieniu układu.Ale aby takie wnioski wyciągnąć należy znać stan skraplacza a raczej jego wydajność w układzie chłodniczym.To i tak nie wszystko.Bo jeśli doszły zyski ciepła w postaci dodatkowego serwera to temperatury na obrazku to tłumaczą.Z obrazka wynika po pomiarach temperaturowych że jest nie okeY.Podobne wnioski wysuwam po cisnieniu parowania schładzalnika.klimatolog napisał(a):No to się panowie popisali.A w czymżesz to ???
Sprawa banalna.klimatolog napisał(a):Ja odpowiadam na to co czytam.Ale obrazek ci umknął.
Poza tym jak jest zawód 4D to nie może być (no na upartego może..) w JW tylko w JZ przy sprężarce. WIęc element rozprężny, jaki by nie był, też tam jest czyli na portach mamy początek i koniec parownika lub skraplacza. Także mierzymy cisnienie parowania lub skraplania oraz możemy ocenić spadek ciśnienia na wymienniku. Dlatego i z "oszczędności" oczywiście większość producentów nie daje dostępu do portu "cienkiej rurki".
Powinieneś to wiedzieć. Przecież jesteś tak światowym człowiekiem. Chyba, że olewasz schładzalniki, więc się nie wypowiadaj o tej prościznie.
W sprawie możliwego przeładowania się zgadzam, choć mogą być i inne przyczyny. Jakie? Zostawiam twojej inwencji...
Zaś, opowieści o zaworach rozpręznych z wyrównaniem cisnienia sa tylko odwróceniem uwagi od byka jakiego zasoliłeś. Dołóż ta sól do musztardy i będzie super danie. Nie zapomnij o serze.
Porpos uprzedzeń. Nie ma ich w brew pozorom. Jestem chyba jedynym na forum, który docenia twoje Obrazekprawidłowe wnioski, ale twój styl wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY