Witam. Mechanika oczywiście że zmieniłem, ani ja tego nie chcę, ani też on już nie chce się już dotykać klimy. Postaram się wkrótce podjechać do ogarniętego elektryka żeby sprawdził ten czujnik ciśnienia. Na dzień dzisiejszy wiem tylko, że układ jest szczelny ( zrobiłem próbę szczelności azotem na stacji gdzie nabijają klimatyzację, niestety naprawić jej tam się nie da). Nie nabijałem układu czynnikiem, niech już to zrobi ten kto będzie to naprawiał. Jeszcze tylko takie pytanie - czy wymieniając presostat przy nabitym układzie czynnik ucieknie? a czy jest tam jakieś zabezpieczenie i da się wykręcić stary czujnik i wkręcić nowy bez utraty czynnika?
Pozdrawiam.
Może komuś się przyda - w citroenie c3 czujnik ciśnienia można wykręcić bez spuszczania czynnika z układu - pod czujnikiem jest zabezpieczenie i czynnik nie ucieknie. Niestety jeśli chodzi o działanie klimy to żadnej poprawy - presostat podmieniony na nowy, układ z czynnikiem, klima nie startuje. Nie wiem już gdzie szukać rozwiązania, w przyszłym tygodniu o ile uda mi się dostać do fachowca od elektryki to zostawię mu auto, może coś znajdzie. Ja już pomysłów nie mam co może być nie tak.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-05-23, 22:12:28 przez Martinez81.)
Pozdrawiam.
Może komuś się przyda - w citroenie c3 czujnik ciśnienia można wykręcić bez spuszczania czynnika z układu - pod czujnikiem jest zabezpieczenie i czynnik nie ucieknie. Niestety jeśli chodzi o działanie klimy to żadnej poprawy - presostat podmieniony na nowy, układ z czynnikiem, klima nie startuje. Nie wiem już gdzie szukać rozwiązania, w przyszłym tygodniu o ile uda mi się dostać do fachowca od elektryki to zostawię mu auto, może coś znajdzie. Ja już pomysłów nie mam co może być nie tak.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY