Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klima jakie cisnienia maja byc

21 Odpowiedzi, 21107 Wyświetleń

okular766

2014-07-30, 08:19:07
Użytkownik
Zamykam kolego szyby.Smile
Ja jak jeszcze nie miałem auta z klimą to myslalem ze dam przy 30st na 1 klimę i będzie we wnętrzu z 16C i ze bede musial co chwile ją wyłaczac albo nawet ogrzewanie wlaczac aby podwyższyc temp.
Ale naprawde jest calkiem inaczej
ten chlodek co wylatuje z nawiewu nie warty jest zachodu, tz spalanie 20 procent wieksze z 9-10 wchodzi na 11,5-13l gaz, mocy o wiele mniej jakby sie przyczepe wielką ciągnęło, i co chwile ten kompresor sie wlacza i wylacza deneruwujące oraz wiatrak sie wlaczają 1 i 2 wiec halasuje a chlodek slabawy.
Wg temometru z nawiewu leci temp nawet 7,5-8 do jakis 10-12c zalezy czy w cieniu/sloncu i jakim termometrem
ale we wnętrzu na żadnym termometrze temp nie spada do ponizej 30st w słońcu a w cieniu max to 20-23C jakies

Tak jak mówiłem ustawie nawiewy na twarz na 1-2 to jest ok, ale jak nie wieją prosto w twarz to trzeba je ustawic na maxa aby cos bylo czuc
cos jest nie tak bo jak otworze szyby jest o wiele przyjemniej, chłodniej i powietrze o wiele bardziej przyjemne do oddychania tz w przeciągu czuje sie lepiej niz jak zamykam szyby i jade na klimie

a od czego jest to środkowe ciśnienie?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa