Cześć,
nie znam się wcale na klimie domowej a decyzję muszę podjąć juz bo akurat trwa remont.
Ratujcie!
Jest tak: mieszkanie 80m2, wysokość 2,8m, 3 pokoje, piętro 4/4, wszystkie okna na zachód, wszystkie od podłogi do sufitu
Gorąco...
Chciałbym zainstalować 2 jednostki wewn:
- coś dużego do salonu z kuchnią (przestrzeń otwarta ok 40m2), jednostka oddalona o ok 2-3m od agregatu
- coś małego do sypialni (ok 12m2), jednostka oddalona o ok.7-8m od agregatu.
Pytanie - czy to prawda że dużo taniej wyjdzie instalowanie do tego dwóch oddzielnych jednostek zewnętrznych zamiast jednej z tzw. multisplit?
Szczerze coś nie widzi mi się wieszanie dwóch wielkich skrzyń na tarasie...
Jakie są zalety i wady obu rozwiązań? Budżet na to mam dość elastyczny - powiedzmy do 15 tys pln, ale może wcale nie trzeba tyle wydawać na solidną i przy okazji estetyczną klimę do 2 pomieszczeń?
Dzięki serdeczne z góry
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-08-12, 07:52:06 przez Dukezpol.)
nie znam się wcale na klimie domowej a decyzję muszę podjąć juz bo akurat trwa remont.
Ratujcie!
Jest tak: mieszkanie 80m2, wysokość 2,8m, 3 pokoje, piętro 4/4, wszystkie okna na zachód, wszystkie od podłogi do sufitu
Gorąco...
Chciałbym zainstalować 2 jednostki wewn:
- coś dużego do salonu z kuchnią (przestrzeń otwarta ok 40m2), jednostka oddalona o ok 2-3m od agregatu
- coś małego do sypialni (ok 12m2), jednostka oddalona o ok.7-8m od agregatu.
Pytanie - czy to prawda że dużo taniej wyjdzie instalowanie do tego dwóch oddzielnych jednostek zewnętrznych zamiast jednej z tzw. multisplit?
Szczerze coś nie widzi mi się wieszanie dwóch wielkich skrzyń na tarasie...
Jakie są zalety i wady obu rozwiązań? Budżet na to mam dość elastyczny - powiedzmy do 15 tys pln, ale może wcale nie trzeba tyle wydawać na solidną i przy okazji estetyczną klimę do 2 pomieszczeń?
Dzięki serdeczne z góry
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY