Hej, w zasadzie to z 70-80% scian jest przeszklone. Słońce zaczyna operować bezpośrednio w okna ok godz 14 ale głównym problemem wydaje mi się nie okna a mieszkanie na ostatnim piętrze - dach nagrzewa się cały dzień..
To nowe budownictwo -sami wiecie jak tu jest z izolacjami termicznymi itd..
Dobór mocy kimatyzacji pozostawię fachowcom, pytanie dotyczyło różnic praktyczno-wartościowych między dwoma instalacjami split a jedną multisplit 1:2.
Np firma któa oferuje mi Sharpa i Daikin twierdzi że jedna instalacja multisplit będzie o połowę droższa niż dwie instalacje split, bo opcja posiadania tylko jednej skrzyni na tarasie musi kosztować extra...
Ja tam u nikogo jeszcze nie widziałem dwóch jednostek zewnętrznych potrzebnych do średniej wielkości mieszkania, stąd pytanie do Was - czy ktoś mi tu nie wstawia kitu...
To nowe budownictwo -sami wiecie jak tu jest z izolacjami termicznymi itd..
Dobór mocy kimatyzacji pozostawię fachowcom, pytanie dotyczyło różnic praktyczno-wartościowych między dwoma instalacjami split a jedną multisplit 1:2.
Np firma któa oferuje mi Sharpa i Daikin twierdzi że jedna instalacja multisplit będzie o połowę droższa niż dwie instalacje split, bo opcja posiadania tylko jednej skrzyni na tarasie musi kosztować extra...
Ja tam u nikogo jeszcze nie widziałem dwóch jednostek zewnętrznych potrzebnych do średniej wielkości mieszkania, stąd pytanie do Was - czy ktoś mi tu nie wstawia kitu...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY