Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

montaż LG 3,5kW E12EM Warszawa

12 Odpowiedzi, 8206 Wyświetleń

kawier

2015-05-19, 12:27:48
Nowy użytkownik
Witam serdecznie,

w telegraficznym skrócie: poszukuję kogoś, kto w ramach "fuchy" pomógłby mi uruchomić splita LG 3,5kW E12EM. Miejsce: Warszawa, praga-półnosc (okolice CH Wileńska).

Obecnie sytuacja wygląda tak, że posiadam splita Samsunga AQV09ABBN, który się popsół. Brak komunikacji między jednostką zewnętrzną a wewnętrzną. Prawdopodobnie padnięta płyta główna. Najbardziej irytujące jest to, że klima przepracowała może 100 godzin w ciągu 2 lat. Oczywiście usterka wyszła po miesiącu po zakończeniu gwarancji. Płyta główna kosztuje jakieś 1500zł i nikt nie da mi gwarancji, że to na 100% jest właśnie to.

Postanowiłem, że kupię LG 3,5kW E12EM. Znalazłem go za 1700zł. Cała brudna robota jest już wykonana, paskudny przewiert w zbrojonym żelbecie itd. Dzwoniłem do LG, powiedzieli, że nie powinno być najmniejszego problemu z wykorzystaniem istniejącej instalacji (miedź, przewody, skropliny). Wszystkie średnice się zgadzają. Nawet uchwyt montażowy do jednostki zewnętrznej pasuje jak ulał. Przewód komunikacyjny między jednostką zewnętrzną a wewnętrzną jest 5 żyłowy więc też pasuje.

Cały montaż sprowadza się do uruchomienia nowego zestawu w miejscu starego. Jestem w stanie bez problemu zdemontować starą jednostkę i "fizycznie" zamontować nową jednostkę zew. i wew. Pozostaje kwestia podłączenia instalacji freonowej. Nie mam pompy próżniowej.

Czy znalazłaby się jakaś dobra dusza z Warszawy, która pomogłaby mi w uruchomieniu? Oczywiście w ramach fuchy. Jestem bardzo elastyczny jeśli chodzi o godziny. Może być wcześnie rano, w południe lub wieczorem albo w nocy. Dostosuję się.

Dostęp do jednostki zewnętrznej jest wręcz książkowy. Nie potrzeba nawet drabiny. Bardzo wygodne wyjście na dach, jednostka zewnętrzna wisi w poziomie "bioder".

Jeśli ktoś byłby zainteresowany chętnie oddam za darmo obecnego Samsunga (o ile to w ogóle ma jakąkolwiek wartość). Zarówno jednostka zew. jak i wew. przepracowały maksymalnie 100 godzin, wyglądają jak nowe.

Pozdrawiam serdecznie i bardzo proszę o PW lub o pisanie pod postem.

Robert
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa