Haha no coś jest w tym, że stare to jare ja ostatni widziałem np. lodówkę Moskwa która dalej działa. Nie neguję, że urządzenia japońskie są bardziej trwałe od chińskich. Sam przecież męczę chińskie Beko (gree) przy -11 i daje radę i żal mi sąsiadów jak latają z węglem. No mniej mi żal jak przychodzi duży mróz
Tylko gdyby opracować agregaty zew. nie 46dB a np. 18dB przy max obciążeniu to już w ogóle bym był za takim rozwiązaniem.
Co do trwałości urządzeń chłodniczych to można na You-Tube pooglądać prawdziwy havac made in usa i zobaczyć np. rheema czy american standard z lat 70 które dalej pracują. Ale może dzięki temu, że żaden nie jest
inverterem :lol: i może dlatego, ze przeciętny Amerykanin może za minimalną krajową kupić więcej kWh niż Polak i mu nie zależy czy cop jest 3,5 czy 4,1.
Tylko gdyby opracować agregaty zew. nie 46dB a np. 18dB przy max obciążeniu to już w ogóle bym był za takim rozwiązaniem. Co do trwałości urządzeń chłodniczych to można na You-Tube pooglądać prawdziwy havac made in usa i zobaczyć np. rheema czy american standard z lat 70 które dalej pracują. Ale może dzięki temu, że żaden nie jest
inverterem :lol: i może dlatego, ze przeciętny Amerykanin może za minimalną krajową kupić więcej kWh niż Polak i mu nie zależy czy cop jest 3,5 czy 4,1.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY