Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

LG czy GREE

40 Odpowiedzi, 55234 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

manitou

2015-05-30, 09:10:08
Użytkownik
Haha no coś jest w tym, że stare to jare ja ostatni widziałem np. lodówkę Moskwa która dalej działa. Nie neguję, że urządzenia japońskie są bardziej trwałe od chińskich. Sam przecież męczę chińskie Beko (gree) przy -11 i daje radę i żal mi sąsiadów jak latają z węglem. No mniej mi żal jak przychodzi duży mróz Smile Tylko gdyby opracować agregaty zew. nie 46dB a np. 18dB przy max obciążeniu to już w ogóle bym był za takim rozwiązaniem.
Co do trwałości urządzeń chłodniczych to można na You-Tube pooglądać prawdziwy havac made in usa i zobaczyć np. rheema czy american standard z lat 70 które dalej pracują. Ale może dzięki temu, że żaden nie jest
inverterem :lol: i może dlatego, ze przeciętny Amerykanin może za minimalną krajową kupić więcej kWh niż Polak i mu nie zależy czy cop jest 3,5 czy 4,1.

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa