Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Obsługa klimatyzacji przez jedno złacze

21 Odpowiedzi, 41969 Wyświetleń

dasior10

2015-06-21, 21:24:47
Nowy użytkownik
Witam Panowie jestem tu nowy i chciałbym sie przywitac
Prosze o wyjasnienie moich watpliwosci:
Mam Mazde 6 2009 po zakupie oddałem samochod do serwisu klimatyzcji w celu tzw.okresowej obsługi.
Mazda ma 2 zawory wysokiego i niskiego cisnienia.
Klima przed obsługą działała i nadal działa a wiec:
Jak to nowy nabywca pojechałem do warsztatu Pan który serwisant podpiał sie tylko jednym złaczem wysokiego cisnienia i twierdził ze to wystarczy(twierdził ze drugi przewod ma nieszczelny)po czym"niby"uzupełnił czynnik i powiedział ze wszystko jest ok.(wg jego słow dobił czynnik 500gr-tyle powinno być i i les tam oleju-nie pamietam)i tak jak przed tym klima działała i działa.
Troszke mnie to zmartwiło i zastanowiło czy czegos nie zepsuł i odrazu pojechałem nie używając klimy do innego szakala i poprosiłem o normalną obsluge nic nie mówiąc o poprzednim fachowcu.
Ten już podpiął maszyne dwoma wezami(pod dwa złacza i załaczył cykl obsługi)trwało to jakies 20 minut po czym przekazał mi ze odciagnieto 350gr gazu i 0 oleju uzupełnił gaz jak poprzednio 500gr(wg tabelki i uzupełnił olej 50ml)zapytałem czemu tylko 50ml bo z tego co mi wiadomo ma byc 120ml,powiedział mi iż i tak wszystkiego gazu nie da sie odessac przez maszynei 50ml to i tak troszke na zapas gdyz maszyna nie odessała nic
Prosze Was o odpowiedzi czy ten pierwszy mogł cos zepsuć przez taką obsługe jednym zlaczem?
Klima teraz chłodzi super na kratce schodzi do 3-4 stopni
pozdrawiam i bardzo prosze o rozwianie moich watpliwosci
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-06-21, 21:28:50 przez dasior10.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa