DBKlima napisał(a):... klimatyzatory które wybrałeś są z półki premium więc nie kolor tu wpływa na cenę.
Poproszę BMW 7 w kolorze czarnym - czemu tak drogo przecież czarny kolor to chyba standard .
"Wybrałeś" to za dużo powiedziane. Podałem jedynie wszystkie znalezione przeze mnie modele spełniające to jedno jedyne kryterium - kolor czarny. Wszystkie inne bajery są mi do niczego nie potrzebne.
Jeśli już nawiązujemy do motoryzacji to sytuację na rynku "budżetowych" klimatyzacji wydaje się lepiej opisywać sparafrazowana dewiza Henry'ego Forda:
"Możesz otrzymać klimatyzację w każdym kolorze, pod warunkiem, że będzie to kolor biały"
Cytat:Klimatyzacja nie jest elementem wystroju mieszkania. Równie dobrze można za jego element uznać
kuchenkę mikrofalową, kuchnię gazową i lodówkę.
Ja jednak dalej będę się upierał że jest. Coś, co wisi centralnie na ścianie w jej najbardziej eksponowanym punkcie (nie, że tak chciałem - było to jedyne sensowne i technicznie uzasadnione miejsce) trzeba traktować jako element wystroju.
Na rynku wspomnianych kuchenek mikrofalowych, lodówek czy czajników bezprzewodowych można przebierać w kolorach.
Ale w końcu nie chodzi o to żeby się sprzeczać. Ja mam po prostu problem do rozwiązania i próbuję jakoś przez to przejść

obser napisał(a):Ale jeszcze raz spójrz na Rotenberga,tam sa czarne jakby szklane jednostki w cenach do przyjęcia.
Przyznam szczerze, że próbowałem wygooglać tego Rotenberga ale jakoś mi nie poszło. Możesz służyć jakimś linkiem?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY