Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja w ciągniku - pytanie do fachowców

16 Odpowiedzi, 13486 Wyświetleń

slajders25

2015-08-23, 19:36:28
Nowy użytkownik
Nie pamiętam dokładnie ale rozbierałem starą zatartą sprężarkę i faktycznie nie natrafiłem tam na żaden zaworek. Jest dość prosta w budowie.
Co do układu to dzisiaj zauważyłem że już nie wyłącza się sprężarka a gumowe przewody które idą od sprężarki do zaworu rozprężnego są dość miękkie i bez problemu można je ścisnąć. Sądzę że sprężarka już nie daje ciśnienia. Ponadto przy samym zaworze nie ma w ogóle różnicy temperatur na rurkach. Pamiętam jeszcze że jak ostatnio spuszczali mi czynnik to lodem pokrył się cały osuszacz więc chyba jest drożny. Pozostaje sama sprężarka. Na naklejce faktycznie jest napisane made in china i brak producenta.
Koledzy co radzicie. Kolejny raz oddać na reklamacje kompresor?? Tą którą oddałem na reklamacje odesłali z odpowiedzią reklamacja nie uznana ale sprężarka nówka sztuka. Może ktoś z was miał już podobne doświadczenie ??
Kolego gajdek419 widzę że zajmujesz się regeneracją co sądzisz o tej sytuacji i ile wg. ciebie kosztowała by regeneracja starej
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa