Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sprężarka i możliwy brak oleju.

18 Odpowiedzi, 25119 Wyświetleń

podwa

2015-09-03, 10:44:43
Nowy użytkownik
Problem polega na tym że nie mam kompletnie pojęcia ile tego oleju wyleciało, przypuszczam ze wiekszość bo sprężarka leżała przez chwile otworami w dół i zrobila sie plama pod nią.
Nie zamierzam tam wracać bo i tak nie mają oleju który mogliby dolać.
Gość sie tłumaczył że on zrozumial polecenie "dolać oleju" jako rutynowa czynność czyli dodanie oleju do gazu przez automat, ale to sa przecież jakies minimalne ilości a nie prawidlowa ilość co w moim przypadku jest ok 100ml. Ciągle nie wiem jaki typ oleju jest prawidłowy...
Pojade na inny serwis tylko musze się rozeznać w którym potrafią mi uzupełnić prawidłowo ten olej i to najlepiej bez demontażu sprężarki... tylko jak to zrobić skoro nie wiadomo ile wyciekło. Jesli zaleje np 90% to boje sie że może być go za dużo w układzie.
Sprężarki nie włączam od czasu sprawdzenia klimy przez tamten feralny serwis ale klima działała prawidłowo.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-09-03, 10:45:06 przez podwa.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa