Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator LG S18AHP - wydajność

23 Odpowiedzi, 15499 Wyświetleń

Ziółek

2016-06-22, 09:39:47
Nowy użytkownik
Witam,
Od 9 lat użytkuję LG S18AHP . Pomieszczenie ok 40m2 na parterze i nie jest specjalnie nasłonecznione. Raczej chłodne samo z siebie.

W ubiegłym roku w moim odczuciu jego wydajność trochę spadłą. Wezwałem fachmanów którzy posprawdzali ciśnienia (nawet coś tam dobili na wszelki wypadek), pogłaskali szmatką jednostkę wewnętrzną, umyli itp i powiedzieli że wszystko jest OK. Pojechali a ja dalej mam wrażenie że temperatura na wylocie w salonie jest wyższa niż dawniej bywała.

Dawniej nie dało się usiedzieć pod samym nawiewem włączonym na maksa. Ręka przyłożona do nawiewu "odpadała"... żona narzekała że zimno :lol: a ja byłem wniebowzięty Big Grin

Sprawdziłem temperaturę nawiewu i przy temp. zewnętrznej 27 st. wylot ma (w zależności od termometru) 9,5-10,5 st. Skropliny z jednostki wewnętrznej kapią ładnie do odpływu.

Niby wszystko Ok ale ja dalej mam wrażenie ze jest mniej wydajnie. Moja żona też twierdzi że teraz jest "dużo lepiej" :lol: czyli... w/g mnie gorzej Big Grin

Pytanie czy to możliwe żeby wydajność spadła pomimo dobrych ciśnień czynnika ? Czy ta temperatura wylotu jest prawidłowa ?

Może to poprostu moje fanaberie że dawniej było chłodniej... Rolleyes
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-06-22, 09:43:09 przez Ziółek.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa