Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzacja 44mkw do 5000pln

16 Odpowiedzi, 11270 Wyświetleń

obser

2016-01-30, 11:51:44
Top użytkownik
Po ładnych kilkunastu lat zakładania klimatyzacji sceptycznie podchodzę do wyższej półki. Zauważyłem,że najprostsze jednostki sprawiają mniej problemów,wypasione w funkcje,których prawie nikt nie używa robią problemy,bo to i bardziej skomplikowana elektronika,a później totalny brak dostępu do części,bo one się sprzedawały sporadycznie i firma nie ma zabezpieczenia materiałowego.Oj,dałbym dużo kasy na mszę,aby wróciły on-off-y i R-22. Mój technik był jesienią w Turcji i ze zboczenia zawodowego zauważył,że oni na potęgę zakładają takie cuda,może związane jest to tym ,że starają się wejść do naszej kochanej Unii,i chcą wykorzystać sytuację. Ostatnio miałem propozycję dystrybutora ściągnięcia spalonej elektroniki jednostki zewnętrznej mającej 5-6 lat 3,5 kW za ok.500 EUR netto. Dochodzimy do absurdu i świecenia oczami przed Klientami,bo taniej wyszło założenie nowego Gree niż reanimacja tej używanej.Kiedyś takim wyznacznikiem była sprężarka, a teraz kawałek bakielitu.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa